ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Обстеження для жінок: у Чернігові діє пересувна медична платформа

Featured Video Play Icon

55-річна Оксана з Чернігова завітала до пересувної медичної платформи, аби пройти профілактичний огляд  мамолога та гінеколога, і тим самим убезпечитися від онкологічних захворювань. Каже, про роботу мобільної клініки у нашому місті дізналася випадково – натрапила на пост у соцмережах, а відтак  вирішила записатися телефоном.

Мене записали одразу і оце я прийшла. Багато хворих, дуже багато,тому я й пришла. Навіть приклад, моя сусідка, вона захворіла. Тому треба проходити . У поліклініці треба прийти, там день просидіти. А тут швидко, записався, прийшов, перевірили і все. Очікую, що все буде добре, розповідає Оксана.

Уже понад три тижні у Чернігові у районі Ремзаводу діє пересувна медична платформа Благодійного фонду “Квітна”. За цей період фахівці встигли обстежити понад 450 жінок. Медичний кабінет обладнаний усім необхідним:  від сучасного ультразвукового сканера до гінекологічного крісла. Тут можна безкоштовно пройти огляд у лікаря та скористатися послугою УЗД молочних залоз і органів малого тазу. Функціонування мобільної клініки  у Чернігові стало можливим завдяки міській владі.

Ми вийшли з ними на зв’язок і домовилися про це, щоб вони до нас приїхали. Спочатку планувалося там на тиждень на два, що вони приїдуть, але оскільки охочих було багато, за день вони приймають близько 30-ти жінок, бажаючих було багато, тому вони постійно продовжуються, – зазначив депутат ЧМР Володимир Коваленко.

Діяльність БФ “Квітна” спрямована на підвищення  ефективності лікування раку та вчасну діагностику. Як розповіла директорка Олександра Вєлкова, пересувна медична платформа розпочала свою роботу цьогоріч у травні. А восени благодійники вирішили завітати до Чернігова, який значно постраждав від рашистських обстрілів.

Ми намагаємося їздити по всій Україні, ми вже були в деяких громадах Київської області, зараз вже виїхали у Чернігівську область. З початком повномасштабного вторгнення нам подарували платформу  і ми вирішили, що зараз у жінок зовсім не буде часу звертатися до лікарів, і якщо ми приїдемо безпосередньо до жінки, якій потрібно зробити обстеження, вона може зробити це безкоштовно, – підкреслила  директора Благодійного фонду “Квітна” Олександра Вєлкова.

Мобільна клініка у Чернігові прийматиме пацієнток до 7-го листопада. Фахівці радять проходити обстеження у мамолога та гінеколога 1 раз на рік, також додають, що найбільший ризик виникнення раку молочних залоз спостерігається у жінок старше сорока років.