Факт-новини: оперативні сюжети

Облаштовують укриття. У Чернігові готують до відкриття 7 дитячих садків

Featured Video Play Icon

Чернігівці повертаються до своїх домівок, а отже питання, куди подіти дітей в разі виходу на роботу, турбує багатьох батьків. На сьогодні 7 садочків, які розташовані в різних мікрорайонах, готуються до відкриття найближчим часом.

Це ті об’єкти, де є укриття, куди можна сховатися в разі повітряних тривог. Один із таких дошкільних закладів приїхав проінспектувати Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Мер звернув увагу на відсутність світла в окремому приміщенні.

Задля комфортного перебування дітей поставлять генератори, там, де вони відсутні. Окрім цього сюди занесли необхідні меблі та іграшки для нормального дозвілля малят в укритті.

Що стосується облаштування кімнат гігієни, питання вирішиться найближчим часом, а поки тут будуть встановлені біотуалети. За попередньої інформацією, 2 з половиною тисячі чернігівських малюків потребують місць у дитячих садочках, наразі дошкільні заклади готові прийняти тисячу 800. Для решти дітей готують інші об’єкти.

Аби записати дитину, потрібно звернутися до закладу, який малюк відвідував до початку широкомасштабної війни. Там нададуть необхідну інформацію. Повертаючись до заходів безпечного перебування дитини в садочку, Владислав Атрошенко висловив свою думку і стосовно безпекової ситуації у Чернігові. І обов’язково повернемо радість дитинства нашим маленьким українцям, переконаний мер міста.