Факт-новини: оперативні сюжети

Новий спортивно-оздоровчий комплекс у Чернігові майже готовий до відкриття

Featured Video Play Icon

Новий спортивно-оздоровчий комплекс на вулиці Савчука в Чернігові майже готовий приймати відвідувачів. Сьогодні це сучасна споруда з двома басейнами, душовими, роздягальнями, тренажерними залами та масажними кабінетами, з окремим готельним комплексом. Це – сучасність, проте багато років недобудований об’єкт заростав бур’янами. Наприкінці 80-х на початку 90-х років корпорація «Укрбуд» почала тут зводити басейн. Проте через брак фінансування будівництво припинилося.

У 2000-му році Фонд державного майна продав об’єкт через аукціон, а умовами договору купівлі-продажу визначив обов’язковість добудови та введення в експлуатацію. Але власник об’єкту умови не виконав. Тому Фонд повернув недобудову в державну власність і почав знову готувати її до приватизації.

Переможцем стала чернігівська будівельна компанія «Укрсівербуд».

За декілька років інвестор перетворив 30 річну недобудову в сучасний спортивно – оздоровчий комплекс загальною площею 3, 5 тисячі квадратних метри.

Як тільки буде проведене теплопостачання, каже Володимир Сахненко, комплекс почне приймати відвідувачів. Спортивно-оздоровчий комплекс став черговим успіхом прозорої приватизації, каже Валерій Йовенко. Приклад для багатьох інвесторів, як можна вкладати кошти в нерухоме державне майно і таким чином розвивати місто.