ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Новий навчальний рік стартував у Чернігові

Featured Video Play Icon

Першого вересня у Чернігові стартував новий навчальний рік. До шкіл за знаннями вирушили тисячі дітей.  Втім, не всі змогли зробити це в очному форматі. Тетяна Клименко, вчителька однієї з найстаріших шкіл Чернігова, четвертої, вітає своїх вихованців через відеозв’язок.

Літо ми вже з вами відпустили, провели його, сказали йому “До побачення”, і сьогодні у нас на календарі перше вересня. Традиційно перше вересня – початок нового навчального року, День знань. Це свято для нас усіх – і для ваших батьків, дідусів та бабусь, і для вчителів, і, звісно, для вас, – розповіла вчителька Тетяна Клименко.

Школа №4 працює у дистанційному форматі через відсутність укриття. Його немає ні у самому закладі, ні у радіусі 500 метрів від нього. Навколо суцільна приватна забудова. Проте працівники школи через це не переймаються і навіть називають себе фахівцями з онлайн-освіти. Вони працювали у дистанційному режимі і в часи ковіду, і минулого навчального року.

-Ми з вами працювали у всіх гугл-додатках, ми працювали з електронним щоденником і електронним журналом. Ми працювали на сайті дистанційного навчання, і продовжуємо. Я дуже рада, що зі мною залишилися 24 учні 6-го класу, і що ми зараз всі разом зібралися такою дружною родиною, – уточнила Тетяна Клименко.

Специфіка дистанційного навчання стала причиною того, що певна кількість дітей перевелася зі школи №4 до інших навчальних закладів. Однак їм на заміну прийшли учні, батьки яких віддають перевагу онлайн-освіті, бо вважають її безпечнішою. Також навчання у четвертій школі обирають діти, які наразі перебувають за кордоном.

52-53 учні це закордонні, приблизно 20 учнів з інших шкіл. Інші – наш контингент, який все ж обрав для себе безпековий варіант і залишилися на дистанційній освіті, – зазначила директорка ЗОШ №4 Оксана Рідзель.

В новому навчальному році з тридцяти однієї школи Чернігова тридцять працюватимуть в очному режимі. Вони мають або власне облаштоване укриття, або поруч. Показник офлайн-навчання у нашому місті – один з найвищих в Україні.