Новини

У Чернігові припинили подачу гарячої води: у чому причина?

Із 1 вересня в Чернігові тимчасово припинили подачу гарячої води. Це пов’язано з процесом укладання нового договору на постачання природного газу на умовах, визначених постановою КМУ № 896, яка набрала чинності 24 серпня 2023 року.

 Про це  повідомляє Акціонерне Товариство “Облтеплокомуненерго” на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Пожежа житлового будинку на Ніжинщині:  у вогні загинув господар, син – у лікарні

 Документом передбачено новий механізм розрахунків тепловиків з постачальником природного газу, а саме — автоматичне списання надходжень за надані споживачам послуги із рахунків підприємства.

 –Зі свого боку АТ «ОТКЕ» виконало всі необхідні зобов’язання, щоб цього не допустити (призупинення постачання гарячої води, — ред.), однак згідно з даними інформаційної платформи оператора газотранспортної системи, з 1 вересня 2023 року АТ «ОТКЕ» не включили до Реєстру споживачів, а 31 серпня зазначено як останній день чинності договору на постачання природного газу між АТ «ОТКЕ» та постачальником зі спецобов’язками ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”». Відповідно лімітів газу на поточний місяць не визначено, – зазначається у повідомленні.

1 вересня регіональне газорозподільне підприємство АТ «Чернігівгаз» відключило газ, шляхом опломбування газових вводів.

 «Виходячи із зазначеного вище та до укладення нового договору на постачання природного газу, для чого Товариство вжило всіх залежних від нього заходів, АТ «ОТКЕ», змушене призупинити надання послуги з постачання гарячої води. Вирішення цього питання перебуває на розсуді постачальника природного газу ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”», в той час як АТ “ОТКЕ” та наші споживачі залишаються заручниками ситуації, як і переважна більшість теплопостачальників України, до врегулювання усіх організаційних труднощів, викликаних змінами в чинному законодавстві України»йдеться в повідомленні.