Новини

Новий навчальний рік: як швидко підготувати дитину до школи – поради батькам

Ось і розпочинається новий навчальний рік, тож важливо бути готовими до нього як батькам, так і дітям. Однак для деяких школярів повернення до школи може бути пов’язане з певним стресом і тривогою. 

У Центрі громадського здоров’я підготували кілька порад, які допоможуть учням швидше адаптуватися до повернення до школи:

 Поговоріть з дитиною про школу. Батьки мають розповісти дитині, що цікавого й захопливого може статися в школі, наприклад, можливість провести час із друзями та вчителями, різні заняття й розваги;

Читайте також: Ваш родич у біді: шахрайка видурила у пенсіонера з Прилук 5 тисяч гривень

Стежте за емоційним станом. Стежте за емоційним станом школяра та заохочуйте його відкрито ділитися переживаннями, найважливіше — допомогти йому почуватися впевнено під час навчання;

Слідкуйте за здоров’ям. Переконайтеся, що ваша дитина здорова й вакцинована за Календарем профілактичних щеплень;

Організуйте робоче місце дитини. Воно має бути зручним і комфортним.

Поговоріть про правила поведінки під час повітряних тривог. Це допоможе дітям почуватися більш впевнено і безпечно.  Обов’язково покладіть у рюкзак ліхтарик на випадок, якщо зникне світло.

Плануйте свій день разом із дитиною. Спілкуйтеся, перевіряйте уроки та складайте рюкзак.

Будьте позитивним прикладом. Діти навчаються на прикладі своїх батьків. Показуйте їм, що ви любите вчитися та прагнете досягти певних результатів.

Не порівнюйте дитину з іншими. Кожна дитина – це унікальна особистість, яка розвивається власними темпами. Порівняння з іншими може призвести до неприємних наслідків, передусім, психологічних комплексів.

Приділіть час для відпочинку і розваг. Щоб зняти стрес і відновити сили,  знайдіть заняття, які подобаються вашій дитині.

Важливо пам’ятати, що адаптація до нового навчального року може проходити по-різному. Якщо дитина відчуває серйозні труднощі, зверніться до шкільного психолога.