Факт-новини: оперативні сюжети

Новий дах для багатоповерхівки: як чернігівці самотужки ремонтують свій будинок

Featured Video Play Icon

Відновлення даху у цьому будинку в центрі Чернігова мають завершити вже за два тижні. Історію про те, як мешканці об’єдналися та самотужки почали ремонтні роботи команда “Нового Чернігова” розповіла ще на початку травня. Цей сюжет поширила у своїх соціальних мережах онука Тетяни Бучельникової Марія із закликом про допомогу. Прохання почули. Тетяна каже, коли люди відгукнулися, не могла стримати емоцій.

Наразі, завдяки отриманим коштам та тим, що зібрали самі, мешканці закупили покрівлю та решту матеріалів. Кажуть, витратили понад двісті тисяч гривень. Крім того, ще потрібно оплатити роботу фахівців та оренду техніки. 

Допомогли з ремонтом і представники КП “Новозаводське”.

Мешканці почали ремонт самотужки, адже не могли чекати доки отримають компенсацію від держави. Через пошкодження даху будівля потерпала від негоди, воду доводилося вичерпувати відрами. Наразі проблему  вирішили.

На черзі вирішення питання із системою опалення, наостанок лишать заміну вікон. Наразі ж мешканці мріють про те, як завершать ремонт та розкажуть про це благодійникам.

Нагадаємо, внаслідок атак російських загарбників у Чернігові пошкоджені 767  багатоповерхівок (135 з яких зруйновані прямим попаданням), а також понад дві тисячі приватних будинків.