Факт-новини: оперативні сюжети

Новорічне свято: військові привітали чернігівських дітей з особливими потребами

Featured Video Play Icon

У дітей та молоді з особливими потребами новорічне свято. Вони підопічні громадської організації “Голос батьків”. Тут юні чернігівці одержують постійне спілкування, розвивають творчі здібності, подекуди перевтілюючись у справжніх акторів чи артистів. До них завітали військові 376-го окремого батальйону охорони та обслуговування, аби передусім подарувати святковий настрій та пригостити смаколиками.

Ініціативу проявила я особисто. Це наша військова частина, це наші хлопці, наші дівчата. Просто захотілось зробити дітям приємність. Вирішили організувати невеличке, але свято для дітей. Задіяно було дуже багато осіб й в тому числі і військові інших частин, а також були задіяні дуже багато цивільних людей,які були з  самого першого дня повномасштабного вторгнення і підтримують наших дітей зараз, – розповіла офіцерка відділу цивільно-військового співробітництва 376-го окремого батальйону охорони та обслуговування Наталія.

Зі свого боку “Голос батьків” регулярно допомагає ЗСУ. Їхні волонтери плетуть сітки та самостійно шиють зимовий одяг для військовослужбовців. А заходи спрямовані на підтримку психоемоційного стану дітей у час війни тут проходять регулярно. Адже оплески глядачів та постійна комунікація один з одним мотивують юних чернігівців готуватися до святкових концертів та щоразу засвоювати нові знання.

Завжди саме через театральне мистецтво залучаємо дітей та молодь з інвалідністю і готуємо постійно якісь вистави. Ми їздили виступати у інші заклади зі своєю виставою і вже навесні після канікул  плануємо робити нову виставу  із залученням наших діточок. Ми хочемо щоби кожна дитина незважаючи на її особисті якісь фізичні або інші вади долучалася до спілкування, до театрального мистецтва., – зазначила виконавча директорка громадської організації “Голос батьків” Любов Карасьова.

На свято разом із військовими прибув і Святий Миколай, він вітав дітей та молодь з прийдешніми святами та бажав їм мирного неба.  Зокрема, воїни  376-го окремого батальйону охорони та обслуговування вже відвідали низку закладів у Чернігові, де також вручили малечі солодкі подарунки. Як розповів начальник відділення морально-психологічного забезпечення регіонального управління “Північ” Ігор Сокаль такі заходи розраховані на різні категорії дітей.

-Напередодні новорічних свят наші військовослужбовці частини та підрозділи військ ТРО, командування сил ТРО регіонального управління “Північ” проводить цілу низку прекрасних, чудових заходів для діток сиріт, для діток з обмеженими можливостями, для діток, які позбавлені батьківської опіки. Зустрічаємо  свято умовах цієї страшної важкої війни, але військовослужбовці зі своєї сторони також намагаються взяти участь у заходах, які дозволяють нашим діткам відчути певне піклування,певну підтримку, – сказав начальник відділення морально-психологічного забезпечення регіонального управління “Північ” Ігор Сокаль.

Також на початку наступного року військовослужбовці планують організувати окрему акцію для дітей загиблих захисників і захисниць та малечі, яка потребує тривалої реабілітації за кордоном. Благодійники фінансово допоможуть воїнам  реалізувати цю ініціативу.