Факт-новини: оперативні сюжети

Новорічне добро: вихованці реабілітаційного центру зустріли свято з військовими та благодійниками

Featured Video Play Icon

Вихованці Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 завітали до Молодіжного театру на новорічну виставу, аби насолодитися атмосферою прийдешнього свята та одержати солодкі подарунки від особливих гостей – захисників, які боронять нашу країну, а саме військовослужбовців 376-го окремого батальйону охорони та обслуговування. До привітань також  доєднався один з торговельних центрів нашого міста. Фойє театру заполонили щасливі посмішки та дитячий сміх, який лунав впродовж всього свята.

Благодійники передали цукерки для військовослужбовців та їх родин, але командуванням частини та особовим складом було прийняте рішення передати ці подарунки дітям, які цього більш потребують, – зазначив військовослужбовець 376-го окремого батальйону охорони та обслуговування.

Дітки отримали якісь позитивні враження від Різдва і ми вже до Нового року приурочили, щоб збільшити позитивні емоції, то вирішили ще підготувати виставу від Молодіжного театру і солодкі подарунки від торгового центру, – розповіла маркетологиня торговельного центру Марія Коляда.

Привітати дітей напередодні Нового року важливо для військовослужбовців, адже вони розуміють, що діти з особливими освітніми потребами в умовах повномасштабного вторгнення потребують підвищеної уваги. До учнів також завітав і Святий Миколай, який не залишив без уваги жодну дитину, а відтак кожен міг відчути дух різдвяно-новорічних свят. В свою чергу актори Молодіжного театру порадували вихованців виставою про Санта-клауса. 

Ми дуже вдячні і військовослужбовцям і всім, хто долучився до цього гарного свята за те, що все ж таки у діток, незважаючи на всі ситуації, проблеми і на те, що відбуваються військові дії, у них все одно продовжується дитинство, є свято, є люди, які за них піклуються, думають про них, переживають, ми дуже всім вдячні, – підкреслила директорка Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 Регіна Гусак.

За словами Регіни Гусак, більшість дітей отримали психологічні травми через жахливі події лютого-березня 2022-го року і зараз живуть в умовах постійних повітряних тривог. Такі ж заходи допомагають відволіктися, є можливістю знову поспілкуватися з однолітками, щиро радіти життю та продовжувати мріяти, незважаючи ні на що.