Факт-новини: оперативні сюжети

Нові інфіковані. Нові осередки по Чернігову

Featured Video Play Icon

Ще 4 випадки захворювання на COVID-19 зафіксовано у Чернігові. Результати ПЛР-тестів стали відомими вдень 29-го квітня.

Перші два – це контактні особи сімейної пари, про яку ми розповідали у вівторок. Це син та його дівчина, які мешкають з батьками.

Щодо наступної гілки інфікованих. 45-річна жінка повернулася з Росії, мешкає у Чернігові з батьками, За тиждень жінці та її 69-річній матері  стало зле, вони звернулися до лікаря. Аналізи підтвердили коронавірусну інфекцію в обох. Батько лежить у лікарні, в нього ПЛР-тест показав негативний результат.

Таким чином, загальна кількість хворих на covid-19 у Чернігові становить 9 осіб. Госпіталізовано тільки одну жінку, решта почуваються задовільно і знаходяться вдома. Хворі на COVID-19 проживають у різних районах міста — на Ремзаводі, Масанах, Шерстянці та вул. Київській, Фікселя. Однак дещо спільне у них все ж таки є. По-перше, у трьох випадках джерелом інфекції стали приїжджі хворі з Російської Федерації. По-друге, мало місце явне порушення режиму самоізоляції.

Міська влада закликає тих, хто нещодавно повернувся з-за кордону, особливо ретельно дотримуватися режиму самоізоляції, щоб не стати ще одним джерелом зараження.