НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Нове шкільне меню. Які страви готують чернігівським учням?

Featured Video Play Icon

В Україні завершився перехідний період із впровадження нових стандартів харчування у закладах освіти. З 1 січня Чернігівські школи перейшли на нове меню. Зокрема, у ЗОШ №7 оновили ще й харчоблок. Завідуюча виробництвом Наталія Кравченко каже, завдяки сучасному кухонному обладнанню працювати стало краще і швидше.

З Нового року дітям готують нові страви. Овочі, злакові та фрукти – більше половини продуктів рослинного походження.

У минулому році в їдальні завершили капітальний ремонт. Яскравий інтер’єр та сучасні меблі радують око школярів, педагогів та весь колектив закладу. Відвідав оновлену їдальню і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Капітальний ремонт тут зроблено за рахунок коштів міського бюджету та державної субвенції.

Директорка школи Наталія Колотило зазначає, потреба в оновленні їдальні назрівала давно – капітального ремонту тут не було 50 років.

У Чернігівській школі №7 модернізована не лише їдальня. Півтора роки тому тут повністю відремонтували спортивний зал: від зняття штукатурки до утеплення, розповідає директорка школи. Раніше це було одне з найхолодніших приміщень у школі.

На ремонт спортзалу витрачено близько 5 млн. грн. Проєкт реалізовано у співфінансуванні міського бюджету та державної субвенції. Тут оновлена стеля, замінені вікна і підлога зі спеціальним покриттям. Також відновлено душові кабіни та санвузи, відремонтовані роздягальні. Владислав Атрошенко оглянув потужності оновленого спортзалу.

Нове у спортзалі й обладнання. Щити, стінки, бруси, кільця стають в нагоді під час спортивних ігор чи змагань. Діти й молодь мають можливість займатися спортом і корисним дозвіллям водночас. І це сприяє їхньому здоровому розвитку, підкреслює міський голова.

У перспективі – подальший ремонт школи, каже Владислав Атрошенко. Тут потрібно буде замінити сигналізацію за вимогами пожежної безпеки та встановити нові вікна. Але на все це потрібні чималі кошти. Міська влада шукатиме шляхи підтримки навчальних закладів, адже зацікавлена в їх модернізації.