ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Нова техніка та відзнаки: чернігівські рятувальники приймають вітання з професійним святом

Featured Video Play Icon

Майже півроку минуло відтоді, коли російські війська були вибиті з території Чернігівщини, так і не здолавши оборону обласного центру. Однак тіні їхньої присутності все ще отруюють нашу землю. Нерозірвані снаряди, авіабомби, міни та інші боєприпаси, що залишилися після бойових дій, продовжують становити загрозу мирним жителям. Знешкоджують їх піротехніки, як з обласного управління ДСНС, так і з інших регіонів.

Загалом з 24 лютого на Чернігівщині піротехніки ДСНС здійснили майже 3,5 тисячі виїздів та знешкодили більше 42 тисяч різноманітних вибухонебезпечних предметів. Обстежено більше 38 тисяч гектарів територій, включно з населеними пунктами, сільгоспугіддями та лісовими масивами. Втім, коли область остаточно позбудеться цього спадку війни, рятувальники не знають навіть приблизно – фронт робіт занадто великий.

19 вересня працівники обласного управління ДСНС відзначали день рятівника. Майже кожен з присутніх отримав відзнаку за свій професіоналізм та сумлінну працю – відомчу нагороду, подяку від керівництва міста та області, або й підвищення.

Також цієї неділі працівники обласного управління ДСНС отримали для своїх потреб нову техніку – автоцистерну, автодрабину та два автомобілі “Фольксваген Транспортер”, якими користуватимуться піротехніки.