ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові готують до перейменування ще 15 вулиць

Featured Video Play Icon

Яка вулиця у Чернігові носитиме ім’я Антонія Печерського? Робоча група при управлінні культури і туризму, в яку входять історики, представники громадськості, управлінь міської ради та військові пропонують перейменувати вулицю Толстого. Вона магістральна, проходить повз Болдині Горі і веде до Антонієвих Печер.
Дискусія з цього приводу відбулася під час круглого столу, на якому обговорювали черговий пакет з 15 вулиць, який робоча група пропонує до перейменувань на сесію міської ради. Певна кількість вулиць в цьому списку наближена до чернігівських святинь, зокрема Болдиних гір.

Думку мешканців вулиці Ушакова не лише почули, а й підтримали історики. Сергій Лаєвський нагадав, що колись в тому районі протікав Стрижень, а тепер є озеро, на якому відпочивають чернігівці і гості міста. І саме з вулиці Ушакова відкривається вид на чернігівські храми і Антонієві печери.

Останнє слово – за депутатами міської ради, які мають прийняти рішення щодо перейменування на сесії. До речі, у пропонованому черговому пакеті вулиць, які належить перейменувати, є і вулиця Декабристів. Нагадаємо, її мешканці не погодилися з пропонованою історичною назвою Чорторийський Яр. Після обговорення і погодження з місцевими жителями вулицю Декабристів пропонують перейменувати на наступній сесії у Свято-Михайлівську. Всього у Чернігові потребують перейменування ще 140 вулиць і провулків.