Факт-новини: оперативні сюжети

Нонфікшн, пригодницькі романи, фентезі: міську бібліотечну систему поповнили 158 сучасних видань

Featured Video Play Icon

Чернігівські книгозбірні поповнюються цікавою, сучасною і, головне, україномовною літературою. 158 видань передали міській централізованій бібліотечній системі представниці чернігівського клубу «Сороптиміст». Жінки стали черговими учасниками проєкту «Ліга книжкових доброчинців», який триває вже декілька місяців.

-Дуже приємно, що наша акція «Ліга книжкових доброчинців» продовжується. І сьогодні ми взагалі отримали великий подарунок: книжки на 40000 гривень. Я щаслива з того, що ми мали обрати, обрати книжки самі, нам надали цю можливість. І ми вибрали тільки найпопулярніше, те, що питають, те що бестселер, те, що тільки що було опубліковано й ми раді такому поповненню¸- розповідає директорка Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи Ганна Пушкар.

Серед подарованих видань — нонфікшн, пригодницькі романи, фентезі, книги з психології і, звісно, про кохання. Але цього разу вирішили зосередитися саме на підлітковій літературі. За словами Ганни Пушкар, молоде покоління все частіше приходить до бібліотеки за цікавими книжками, і учасниці акції підтримали цей запит.

– Духовність — вона має на першому місці. А література, наукова, чи література, скажем, цікава вона завжди потрібна, кожного дня людині, тому що вона виховує наше майбутнє. Тому було прийнято рішення зробити такий проєкт і подарувати бібліотекам, дитячій бібліотеці й центральній бібліотеці, новенькі українські сучасні книжки, на яких будуть виховуватись наші діти, – пояснила представниця чернігівського клубу «Сороптиміст»  Світлана Камишна.

На окремому столі — три книги в чотирьох примірниках. Це збірки авторської поезії Світлани Камишиної, які також передали бібліотечній системі. Жінка впевнена: читачам важливо знати, що у Чернігові теж є свої поети й письменники. Також вона закликала всіх небайдужих містян долучитися до акції, адже під час активних бойових дій фонд книгозбірні дуже постраждав.

– Якщо кожна людина в нашому місті купить хоч одну сучасну українську книжку і принесе в цю бібліотеку, ви знаєте, буде набагато легше справитися із цією проблемою і наповнити бібліотеки, – додає Світлана Камишна.

Проєкт «Ліга книжкових доброчинців» створили аби поповнити полиці якісною та сучасною україномовною літературою. За словами Ганни Пушкар, вона має кілька домовленостей із меценатами, які вже найближчим часом подарують закладу нові, не менш цікаві книги.