Новини

НМТ-2024: для вступників оприлюднили демонстраційні варіанти тестів

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували демонстраційні варіанти предметних тестів — складників національного мультипредметного тесту (НМТ). З ними можна ознайомитися у відповідній рубриці на сайті УЦОЯО.

Майбутні вступники можуть ознайомитися і потренуватися на тестах з української мови, української літератури, математики, історії України, англійської, німецької, французької, іспанської мов, біології, фізики, хімії та географії.

Читайте також: Через аварію мешканці п’яти будинків у Чернігові залишилися без електрики, води та тепла

Предметні тести, виклали в окремих pdf-файлах, щоб забезпечити зручність для тих, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом.

Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді, тож вступники зможуть одразу перевірити себе.

Якщо ж ви хочете відтворити атмосферу тестування, ознайомитися з інтерфейсом онлайнового тестувальника, максимально наближеним до того, який буде на реальному НМТ, потренуватися виконувати завдання, навчитися правильно позначати відповіді на завдання різних форм, пропонуємо скористатися платформою «Всеукраїнська школа онлайн». Для цього ви маєте бути користувачем цієї платформи, – зазначили в УЦОЯО.

У розділі «Курси» потрібно вибрати навчальний курс для 10-го чи 11-го класу, де перейти до вкладки «Демонстраційний варіант НМТ-2024». У цій вкладці натисніть «Переглянути курс», а потім — «Зареєструйтеся», у такий спосіб можна отримати повний доступ до курсу для перегляду й виконання тестових завдань. 

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України визначило, що цьогоріч національний мультипредметний тест проходитиме з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудуться основна і додаткова сесії.

Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня та буде поділене на два етапи. На першому етапі учасники матимуть 120 хвилин для тестування з української мови й математики, на другому — стільки ж часу на тестування з історії України та вибраного предмета. Між етапами передбачено перерву 20 хвилин.