Новини

НМТ-2024: у МОН назвали дати проведення тесту

Міністерство освіти і науки України затвердило дати, в період яких відбуватиметься проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ) та додаткової сесії НМТ.

Про це на своїй Facebook сторінці повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

Дивіться також: Сучасний мультимедійний простір з’явився у 35-й школі Чернігова

Як повідомив Лісовий, в Міносвіти визначили дати проведення НМТ — з 14 травня до 19 липня.

– У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії, – повідомив він.

Цьогорічна кампанія хоч і триватиме декілька днів, але, як повідомив міністр Лісовий, тестування для учасників НМТ відбуватиметься впродовж одного дня і складатиметься з двох етапів.

Перший етап передбачатиме 120 хвилин на складання тестів з української мови та математики, після чого для учасників тесту буде перерва на 20 хвилин.

Другий етап теж триватиме 120 хвилин і включатиме тестування з решти предметів.

– Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре наголошую, що це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. До того ж, більше сесій, це більша вірогідність потрапити на повітряну тривогу, – пояснив Оксен Лісовий.

Міністр також додав, що інформація про заборону вживання питної води, яка раніше розповсюджувалась в мережі, не відповідає дійсності. Втім, за комп’ютером користуватись нею буде заборонено.

Предмети на НМТ-2024

В рамках вступної кампанії 2024 року учасники тестування складатимуть НМТ із чотирьох предметів:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України;
  • один на вибір.

Раніше Український центр оцінювання якості освіти затвердив дані про структуру, зміст та завдання тестів.

Щодо реєстрації на НМТ-2024, то міністр повідомив, що вона  планується на період від березня до початку квітня і відбудеться виключно в онлайн-режимі.

Учасники зможуть створити свій електронний кабінет, завантажити необхідні документи та внести дані про себе. Реєстрація дозволить вибрати предмети для тестування та вносити зміни до інформації, поки триває період реєстрації. Після закінчення цього періоду буде неможливо внести зміни до інформації.