Новини

У Чернігові створять дорадчу раду для розподілу допомоги військовим

У Чернігові створять дорадчу раду, яка допомагатиме систематизувати заявки від військових та визначатиме пріоритетність їх виконання. До неї увійдуть представники громадськості. 

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради 13 лютого.

— Створимо таку формальну чи неформальну дорадчу раду. Вже зараз надходить багато звернень від військових частин, тільки вчора отримав три-чотири, на придбання їм всього необхідного, але ми розуміємо, що такими темпами у нас дуже швидко закінчаться гроші і треба робити пріоритезацію, — говорить Олександр Ломако. 

Звернення надходять від різних військових частин, які розміщуються як на території нашої області, так й інших, з проханнями від вирішення господарських питань до придбання зброї.  Першочергово допомогу надаватимуть тим військовим частинам, у яких служить значна кількість чернігівців. 

— Це наша ТРО, 1-ша танкова і всі частини, які на території Чернігівської області. По іншим будемо дивитися. Для того, щоб ми не самостійно приймали рішення, створимо таку дорадчу раду. Пріоритет у придбанні — все, що зберігатиме життя захисників і допомагатиме вбивати ворога. Те, що стосується господарських питань, будемо дивитися там, де вони реально потрібні, — пояснив в.о. міського голови. 

 У пріоритеті придбання дронів, тепловізорів, систем радіоелектронної боротьби та засобів індивідуального захисту.