Новини

Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкоджують російські боєприпаси на звільненій Херсонщині

Чернігівські поліцейські-вибухотехніки несуть службу без права на помилку та крок за кроком працюють над очищенням від небезпечного «заліза» території Херсонської області, звільненої від російської окупації. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.

Читайте також: Російські загарбники з мінометів обстріляли два села на Чернігівщині

Після вигнання рашистів, на колишніх окупованих територіях залишилось багато нерозірваних боєприпасів, касетних зарядів, спеціально встановлених ворожими військами мін та вибухових пасток – так званих «мін-сюрпризів». Це ускладнює та сповільнює процес розмінування. Небезпечне «залізо» виявляємо поруч із житловими будинками, на території сільгосппідприємств, у полях, лісосмугах, уздовж доріг. Виявлені нерозірвані та інші небезпечні боєприпаси, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей, ми знешкоджуємо на місці, а деякі з тих боєприпасів, які придатні для подальшого використання, – передаємо Збройним Силам України, – розповідає керівник вибухотехнічної служби Володимир Сіренко.

Поліція закликає громадян: утримайтеся від відвідування лісів та полів усюди, де перебували російські окупанти або точилися бойові дії. Також пильно слідкуйте за тим, аби цієї заборони дотримувалися діти. Не наближайтеся та не чіпайте підозрілі предмети.