Новини

Спека та локальні дощі. Прогноз погоди в Чернігові на вихідні

Східний антициклон, який тримає Україну вже тривалий час у полоні спеки, почав руйнуватися. Перші ознаки цього відчуємо цими вихідними, повідомляє синопткиня Наталка Діденко.

Окремі локальні дощі та грози очікуються практично повсюди. Можливі короткі, але сильні й небезпечні зливи.

Спека 17-18 липня втримується: протягом дня в більшості областей України +30+35 градусів. На наступному тижні дощів явно побільшає.

У понеділок відчутне послаблення спеки прорветься в західні області, а у вівторок, 20-го липня, нове повітря пошириться далі країною.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології,  у вихідні дні, 17-18 липня, у Чернігові очікується невеликий короткочасний дощ, можлива гроза. Вітер південно-західний з переходом на північний 5-10 м/с. Температура вночі 17-22º, вдень 30-35º тепла.

У понеділок, 19 липня, в місті також очікується невеликий короткочасний дощ, спека ще втримає свої позиції. Вдень буде 29-34º тепла, вночі – 17-22º. Лише з вівторка, 20 липня, чернігівці відчують невелику прохолоду. Стовпчик термометра вночі коливатиметься від 14 до 19º, вдень – від 23 до 28º тепла.