Новини

На Чернігівщині 65 закладів освіти матимуть офіцерів безпеки

Невдовзі 65 освітніх закладів Чернігівської області матимуть своїх офіцерів безпеки. В області стартував проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки».

Він ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України.

Читайте також: Ракетна атака 13 січня: яку допомогу нададуть постраждалим чернігівцям

Про це повідомляє поліція області.

Покищо функції офіцерів освітнього середовища тимчасово виконуватимуть діючі правоохоронці з числа співробітників ГУНП в Чернігівській області, поліції охорони та патрульної поліції. Наразі всі вони проходять відповідні навчання.

Водночас незабаром розпочнеться рекрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади поліцейських охорони щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах.

Паралельно із цим напрацьовується алгоритм спільних дій між поліцією та адміністраціями освітніх закладів задля захисту та безпеки дітей під час освітнього процесу.

Офіцер Служби освітньої безпеки (СОБ) – це фаховий посадовець, який разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів, починаючи з пропускного режиму, унеможливлення проникнення сторонніх осіб та пронесення небезпечних предметів.

Окрім того, правоохоронець реагуватиме на звернення батьків, педагогів та дітей з питань безпеки, організовуватиме евакуацію учнів до укриття під час сигналу «Повітряна тривога» та комунікуватиме з екстреними службами.