НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Навчання в умовах війни: освітян Чернігова проходять курси домедичної допомоги

Featured Video Play Icon

  Практичне заняття з поведінки під час надзвичайних ситуацій воєнного часу та домедичної допомоги провели для керівників дитячих садочків Чернігова 22 липня. Знаннями ділилися фахівці ДСНС та навчально-методичного центру ОВА.

Викладачі розповіли про основні види зброї, яку використовують росіяни для обстрілів українських міст, а також про важливість використання укриттів. Наприклад, уламки ракети “Калібр” можуть розлітатися на сотні метрів, тому бути на вулиці під час обстрілу смертельно небезпечно.

Також керівників ДНЗ вчили основам домедичної допомоги: розповіли про види кровотеч та як їх зупиняти, як допомогти людині, що втратила свідомість, як робити непрямий масаж серця тощо.

У тренінгу взяли участь 20 керівників дитячих садочків – в тому числі тих семи, які міська рада визнала готовими до відновлення роботи.

Наступного тижня аналогічний тренінг проведуть і для працівників міської ради. Також керівники, які відповідають за цивільний захист підприємств, установ та організацій, можуть подати заяву до навчально-методичного центру і пройти тренування окремо.