Новини

Чернігівському педофілу, який дарував дівчатам телефони і вимагав інтимні фото, вручили 7 підозр

Вчора за оперативним супроводом міграційної поліції Чернігівщини слідчі ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури вручили сім повідомлень про підозри у скоєнні злочинів  56-річному мешканцю Чернігова. Чоловіку інкримінують розбещення неповнолітніх, зберігання та використання дитячої порнографії. 

 Як повідомили у поліції Чернігівської області, 1 грудня 2021 року поліцейські затримали підозрюваного та провели в його оселі санкціонований обшук. 

Нагадаємо, за понад півроку до затримання підозрюваний познайомився з неповнолітньою дівчинкою. Чоловік подарував дитині мобільний телефон та з часом спонукав дівчинку та її подруг до створення інтимних фото та відеозаписів. Всі діти – з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах. 

 Поліцейські виявили та вилучили вдома у підозрюваного комп’ютерну техніку, вісім мобільних телефонів та флеш-накопичувачі, на яких зберігались фото- та відеофайли з ознаками дитячої порнографії.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція повідомила чернігівцю про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 301-1 (умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В ході слідства правоохоронці встановили всіх дітей, які постраждали внаслідок дій фігуранта.

Поліція зібрала ґрунтовну доказову базу та повідомила зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частинами 1 та 2 статті 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.