Факт-новини: оперативні сюжети

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус використовував позашляховик, переданий на потреби ЗСУ

Featured Video Play Icon

ВУтой час, коли вся країна збирає по копійці на авто для захисників, а транспорт на передовій як розхідний матеріал, вилучений з автосалону для військових і оборони міста елітний позашляховик натомість слугує потребам обласного чиновника, очільника Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса. Днями про це у відкритому зверненні до правоохоронних органів на своїй сторінці у фейсбук написав голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Чернігівщини та волонтер Сергій Гарус. Т

ак як він під час активних бойових дій весь час залишався у Чернігові, каже, тоді з-поміж небагатьох автівок на дорогах ця була дуже примітною, і ще влітку активно використовувалась керівником ОВА – неодноразово бачив його за кермом машини або з водієм у місті та на виїздах у громадах. Гарус вважає, що мешканці міста мають знати всю цю історію, походження даного транспортного засобу та підстави для його використання чиновниками від ОВА, а тому оприлюднив відповідну інформацію з проханням до СБУ та ДБР вивчити та перевірити всі обставини цього факту, а також надати їм належну правову оцінку.

Ситуація набула розголосу і на всеукраїнському рівні. Народний депутат Гео Лерос на власному ютуб-каналі також звернув увагу на те, що виділений на армію Hyundai використовується не за призначенням, а в особистих цілях чернігівським посадовцем. Та зі свого боку звернувся до антикорупційних органів. Четвертого листопада Чернігівська ОВА опублікувала офіційну позицію, де підтвердила, що вказане авто було вилучено у бізнесу і ним користувалося керівництво обласної військової адміністрації у березні-квітні, а також після звільнення області для доїзду до громад, які потребували допомоги. Також додають, що влітку така необхідність зникла.

В той же час, у матеріалі телеканалу “Дитинець” з їх особистого архіву видно, що Чаус користувався цим джипом і в серпні під час приїзду очільника Мінрегіону. А глядачі каналу бачили машину в Чернігові і восени, а саме у жовтні. Постає питання, чому в той час коли в ОВА є власний автопарк, виникла потреба ще в одному елітному автомобілі, який весь цей час мав допомагати нашим військовим на фронті.