Факт-новини: оперативні сюжети

На вдосконалення укриттів у Чернігові спрямують майже 43 мільйони гривень

Featured Video Play Icon

Укриття у чернігівських багатоповерхівках стануть більш комфортними для перебування в них під час повітряних тривог. Виконавчий комітет міської ради 1 липня виділив на вдосконалення мережі найпростіших укриттів Чернігова 43 мільйони гривень.

Загалом в Чернігові 955 багатоповерхівок з найпростішими укриттями. В підвальних приміщеннях розмістять генератори потужністю 2-5 кіловат, ємності для води, лавки, також планують придбати і біотуалети. Ці заходи не посилять безпеку людей, але жителі будинків зможуть перечекати годину, поки мине тривога в більш комфортних умовах.

Проблема бомбосховищ повинна вирішуватися на державному рівні. Але враховуючи постійну загрозу ракетних ударів, міська рада затвердила програму удосконалення мережі найпростіших укриттів. Обладнання придбають найближчим часом, опікуватися ним будуть старші будинків.

Міський голова також закликав чернігівців самоорганізовуватися для прибирання та облаштування тих приміщень, де вони перечікують повітряні тривоги. Зараз це найбільш ефективний крок.

Також під час засідання виконкому Владислав Атрошенко оголосив, що їде у робоче відрядження до міста Лугано, Швейцарія. Міського голову запросив оргкомітет Міжнародної конференції з питань відновлення України.