Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога Франції у відновленні Чернігова: коли планують розпочати роботу?

Featured Video Play Icon

Найбільший регіон Франції Іль-де-Франс надасть Чернігову допомогу у відновленні після російської навали. Про це запевнила його президентка Валері Пекресс, що прибула 1 липня з візитом до нашого міста.

За її словами, в Іль-де-Франс є велика українська діаспора, і французів вразило те, коли чоловіки, що давно працювали в еміграції, збирали речі і поверталися в Україну, на війну.

Міський голова Владислав Атрошенко, що приймав почесну гостю в муніципалітеті, запевнив: Чернігів – не жебрак з протягнутою рукою. Місто здатне заробляти гроші, адже до лютневого вторгнення Чернігів показував один з найбільших темпів розвитку серед обласних центрів. Але нині йому потрібен серйозний фінансовий поштовх.

Середж пріоритетних завдань для відудови Чернігова міський голова назвав відновлення ТЕЦ, теплових мереж та житлового фонду, причому не у вигляді модульних будиночків, а звичайних багатоповерхівок.

Валері Пекресс пообіцяла, що після повернення до Парижу для напрацювання конкретних кроків допомоги Чернігову, збере робочу групу з представників великих міст регіону, будівельних компаній, експертів з розвитку інфраструктури та будівництва. Запрошують також і координатора від Чернігова. Роботу планують розпочати у вересні.