Відео дняФакт-новини: оперативні сюжети

На руїнах відновлює роботу чернігівське підприємство

Featured Video Play Icon

На підприємстві “Сівертекс” відновив роботу закрійний цех. Цьому не завадили вибиті шибки і проламані ворожими бомбами стіни. Навіть рулони тканини для наметів, з якими працюють розкрійники, посічені російськими снарядами.

Вікторія Лазаренко, генеральна директорка ТОВ “Сівертекс”:

«Не зважаючи на те, що у нас протікає покрівля,  ми фактично на руїнах починаємо роботу…  Люди повертаються. Думаю, ми зможемо зберегти 70-80% колективу, інші ще бояться повертатися…Радує те, що наші іноземні партнери нас підтримали, дають замовлення, яке ми підтвердили і будемо працювати  влітку».

З 2019 року тут, на навчально-виробничій дільниці,  готували  майбутніх кравців, швачок і конструкторів-технологів. Рашистський снаряд влучив у дах, пошкодивши  приміщення і обладнання. 

“Сівертекс” – провідне підприємство легкої промисловості України. Виготовляє намети, спецодяг і форму, чоловічий та жіночий одяг.

На підприємстві  зруйновані бомбовими ударами рашистів деякі цехи, розтрощений новий офіс, зіпсоване обладнання. Фахівці підраховують збитки, нанесені ворогом – це десятки мільйонів. Те, що будувалося десятки років, каже керівниця підприємства Вікторія Лазаренко, зруйновано за кілька днів.

В міській раді створена  робоча група, яка фіксує шкоду і збитки підприємств, завданих внаслідок збройної агресії рф, для подальшого розгляду в міжнародних судах.