ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На Масанах планують звести сім багатоповерхівок і дитячий садок

Featured Video Play Icon

Сім нових багатоквартирних будинків та дитячий садочок з’являться у мікрорайоні Масани. Дозвіл на укладання проєктної угоди між комунальним підприємством “Чернігівбудінвест” та Фондом відбудови України надав виконавчий комітет міськради 29 лютого. Місту вдалося залучити інвестиції у розбудову мікрорайону на суму 25 мільйонів євро.

Мова йде про надання дозволу нашому комунальному підприємству на укладення договору з нашими партнерами, які ще починав міський голова Владислав Атрошенко ці переговори в грудні 22-го року чи в листопаді, ще це було 22-го року, в результаті був заключений меморандум, потім ще один підписували меморандум чи договір про наміри. Зараз вже воно більш чітко прописано, – пояснив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

В житловому мікрорайоні Масани планують звести 7 будинків заввишки 8-10 поверхів, з підвальними приміщеннями, які будуть виконувати функцію укриттів. А це десь чотири сотні квартир. Виконувач обов’язків міського голови зазначив, що для Чернігова це реальна можливість забезпечити житлом людей, які втратили власне внаслідок російської агресії. Крім того, розглядається можливість заселяти туди громадян, які щоденно працюють на благо міста.

Близько 400 квартир, які місто вже як фонд для ВПО, людей, які втратили житло, тимчасових переселенців. І я сподіваюся, що у нас буде можливість наших працівників, які нам потрібні по тим професіям, які місто хоче залучати, по сферам будівельним, по сферам можливо освіта, охорона здоров’я, ЖЕКи наші, водоканал і так далі, щоб ми могли стимулювати людей працювати на місто, наданням службового житла. Це надзвичайно важливий проєкт, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Тут же поряд у співпраці з партнерами зведуть і дитячий садочок на 200 місць, що вкрай потрібен у густонаселеному мікрорайоні.

Нагадаємо, рішення про затвердження комунальному підприємству “Чернігівбудінвест” технічної документації із землеустрою щодо поділу депутати підтримали під час 32-ої позачергової сесії.