ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині формуються бригади «Гвардії наступу»: як записатися в добровольці

Featured Video Play Icon

“Лють”, “Кара-Даг”, “Рубіж”, “Азов” та інші. Звільняти тимчасово окуповані рашистами українські землі будуть 8 нових бригад. Про їх створення розповіли на брифінгу 3-го лютого представники Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

-Прийнято рішення сформувати бригаду «Лють». Якраз всі навички, які ми отримали, і бажання, вони проростуть в бригаді «Лють». Це міжрегіональний територіальний підрозділ Нацполіції, в структурі Нацполіції. Буде займатися функціями по обороні, а також наступу, звільненням нашої землі, – повідомив начальник ГУ Національної поліції у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Нові бригади формуються на основі вже існуючих підрозділів, тому здебільшого вони складатимуться з досвідчених бійців та командирів. Кожна з них матиме саме штурмову спеціалізацію і буде задіяна у певному регіоні України.

-Наприклад, створюється така бригада «Кара-Даг», на основі вже існуючої, яка панує брати участь саме у звільненні нашого півострова Крим. Вся інформація буде у вільному доступі, кожна бригада має свою мету і свій лозунг, і люди можуть обрати що їм хочеться в цей час – в яку частину нашої країни поїхати, яка мета їхньої служби буде їм ближче до душі, до їх поглядів взагалі, – пояснила молодший сержант Національної гвардії України Марія Страдомська.

Доукомплектування нових бригад відбуватиметься виключно з добровольців, які самі виявили бажання потрапити до цих підрозділів. Досвід участі у бойових діях при цьому буде перевагою, але не обов’язковим критерієм.

-Військовослужбовці приходять до ЦНАПу, заповнюють анкету, проходять психолога, проходять ВЛК, збирають перелік документів і приходять до підрозділу, в якому вони хочуть служити. Конкретно, Чернігівська область – всі будуть проходити у військову частину нашу, в Чернігові, а з Чернігова вже будуть розподілятися по частинам, куди вони вибрали проходження служби, – – уточнив командир військової частини Національної гвардії України Ігор Оринко.

Набір військовослужбовців до нових бригад вже розпочався і триватиме орієнтовно до травня.