ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На благодійному ярмарку в Чернігові збирали кошти на потребу ЗСУ

Featured Video Play Icon

В одному з торговельно-розважальних центрів Чернігова відбувся благодійний ярмарок, метою якого став збір коштів на потреби ЗСУ, а саме 47-ої та 57-ої окремих штурмової та мотопіхотної бригад. Організатори ярмарку – столичний благодійний фонд «Воркін» і чернігівська волонтерська ініціативна група «Стара Подусівка». Почесним гостем заходу став актор театру та кіно, зірка серіалу «Пес» Михайло Жонін, котрий після 24 лютого разом зі своїми колегами по знімальному майданчику почав активно займатися волонтерською діяльністю.

-Наша мета – провести ярмарок-виставку, збір хлопцям на ЗСУ, що кому потрібно. У нас багато замовлень: “там хлопцям те надо, тим те надо”. Отак ми катаємося по Україні і збираємо гроші. Я дуже багато просто поїздив, подивився на те, що там хлопцям потрібно і як вони це роблять. Вони герої. Я взагалі вважаю, що кожен українець, коли лягає спати – повинен поставити собі питання: «А що я зробив для нашої перемоги?», – зазначає актор театру та кіно Михайло Жонін.

У межах заходу також проходила виставка картин ніжинської художниці Наталії Тимощук. Кожен охочий мав змогу придбати патріотичні сувеніри, сфотографуватися та отримати автограф Михайла Жоніна.

-Враження дуже надзвичайні. Це дуже гарна подія для нашого міста, тому що нас підтримують не тільки наші воїни і захищають, а також люди, яким не байдужа участь, вчасності Чернігова, який у березні і в квітні пережив дуже важкі часи. З сім’єю, з дружиною, з донькою намагаємося такі заходи відвідувати, донатити для ЗСУ, тому що це допомагає нашим захисникам: по-перше, в придбанні від найелементарніших речей до таких як тепловізори, які дуже дорого коштують і, навіть, автомобілів, яких, на жаль, захисникам не вистачає, – кажуть чернігівці.

Також в цей день волонтери разом з актором Михайлом Жоніним відвідали одну з релігійних громад міста, де привітали з прийдешніми святами дітей військовослужбовців, які загинули при обороні Чернігова.