Новини

На Чернігівщині через негоду можливі аварійні відключення світла

Через несприятливі погодні умови на Чернігівщині 12 грудня окрім планових відключень електроенергії тривають ще й аварійні відключення. Про це повідомляє пресслужба АТ «Обленерго».  

Енергетики наразі ліквідовують наслідки негоди у мережах. Намерзання льоду на дротах повітряних ліній (ПЛ), а також на гілках і стовбурах дерев, що падають на елементи конструкцій ПЛ, внаслідок чого відбуваються численні пошкодження дротів, що призводить до знеструмлення ПЛ 0,4-10 кВ, – пояснюють у технічній дирекції АТ «Чернігівобленерго».

Читайте також: Через негоду на Чернігівщині знеструмлено 46 населених пунктів

Так, сьогодні через проблеми на лініях зранку було відключено 17884 споживача у 41 населеному пункті області. Найбільше постраждала Ріпкинщина (15 населених пунктів, 2243 споживача), Новгород-Сіверщина (7 населених пунктів, 3262 споживача), Ніжинщина (4 населених пункти, 1053 споживача), Прилуччина (2 населених пункти, 1768 споживачів), Менщина (1 населений пункт, 3700 споживачів) та Бобровиччина (1 населений пункт, 2009 споживачів).

Над усуненням пошкоджень та відновленням електропостачання працюють ремонтні бригади відокремлених підрозділів обленерго. Так, уже до 13 години понад половину аварій вдалося ліквідувати. Однак досі без електропостачання через пошкодження залишаються споживачі 27 населених пунктів (8494 абоненти). А що найгірше – погодні умови продовжують погіршуватися, а це може призвести до збільшення кількості відключень об’єктів електромереж.

Мешканців області просять поставитися з розумінням до ситуації, що склалась, і зберігати терпіння. Енергетики роблять усе, щоб усунути наслідки аварій в електромережах у найкоротші терміни.