Факт-новини: оперативні сюжети

Музична школа №1 імені С. Вільконського тримає освітній фронт

Featured Video Play Icon

У перший день весни пісні, що оспівують Україну та її захисників, популярні класичні мелодії прозвучали на концерті викладачів музичної школи імені Вільконського. За останні чотири роки це чи не перший виступ наживо. Зустрічам з глядачами завадили карантинні обмеження, а потім й активні бойові дії. Творчі колективи та солісти підготували концертні номери, які їм до душі. Ті, що надихають і дають надію. Й програму назвали влучно – “Перемога з Весною звучать в унісон”.

І перемога, і весна – це все нас надихає. Ми щиро віримо в перемогу, тому і назва така склалася. Саме і перемога, і весна, і музика – все звучить в унісон в наших серцях, – розповідає Олена Товпеко, завідувачка відділу бандурного мистецтва Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського.

 Сьогодні викладачі тримають освітній фронт. Після завершення боїв навколо міста, у квітні музична школа №1 відновила заняття в класах.

Нажаль, в повному складі не змогли розпочати навчальний процес, тому що у нас на сьогоднішній день 22 викладача знаходяться за кордоном, за межами України. Але ж всі учні, які у нас є отримують в повному обсязі навчальний матеріал. З учнями, які знаходяться за межами України проводимо онлайн заняття, – зазначає директорка Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського Ольга Астаф’єва.

Коли лунає повітряна тривога викладачі продовжують заняття з дітьми в укритті. Долучаються також до волонтерської діяльністі, збирають необхідне для ЗСУ.

Мені здається, що в цих умовах ми робимо все, що можливо. Знаєте, діти отримують музичну освіту, мені здається, з більшим задоволенням, ніж раніше. Тому що, це єдина отрада у них, – підкреслила Ольга Астаф’єва.

 Весна розквітла й новими творчими планами. На вихованців школи чекають міські та обласні конкурси.

Наші учні беруть активну участь у цих конкурсах. Отримують місця лауреатські. Ми міські конкурси домовились з міськими школами проводити очно. Тобто дітям не треба приїжджати. Тут ніяких складнощів немає. Безумовно, сцена, сама атмосфера зали – це дійсно конкурс. Конкурс у нас буде в травні, Всеукраїнський, Ревуцького. Теж він буде проводитись очно. У два тури, з симфонічним оркестром, як завжди, – повідомила Ольга Астаф’єва.

Наразі головним завданням для музичної школи в теперішніх важких умовах є збереження учнів та складу викладачів, щоб після завершення воєнного стану повноцінно відновилося навчання.