Факт-новини: оперативні сюжети

Музей військової техніки просто неба

Featured Video Play Icon

Чернігівські освітяни та військові науковці підписали меморандум про співпрацю. І відтепер учні навчальних закладів міста зможуть потрапити  на закриту територію Державного науково – дослідного інституту випробувань і  сертифікації озброєння та військової техніки. Тут створили  музей під відкритим небом. Екскурсії  дітям  проводитимуть   професійні військові.

Школярам покажуть унікальні , але вже не секретні,  зразки озброєння. У рамках домовленостей , екскурсія для них буде розпочинатися  від  навчального закладу.

 У музеї представлені зразки військової техніки. Тут є бойова БМП, яка вийшла з бійцями 54 бригади із Іловайська. Її після поранень в інституту відновили і виставили на огляд. Гармати , їх на фронті називають рапірами , теж в експозиції. Серед експонатів  вісім літаків. Деякі з них були на озброєнні  у 50- х роках, на них навчалися курсанти колишнього льотного училища. Але серед представлених є і такі , що й досі в повітрі. На Л -39 сьогодні навчають майбутніх військових пілотів.  Крім раритетних експонатів тут будуть і надсучасні зразки озброєння.  Гордість України – лопоті для гелікоптерів незабаром теж виставлять на огляд.

 Згідно з умовами меморандуму , на екскурсію до  військового музею Чернігівського науково – дослідного інституту поки що зможуть потрапити лише діти з Чернігова.