НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Музей історії Чернігова: Що увійде до експозицій?

Featured Video Play Icon

Музей історії старого Чернігова – яким він буде, що увійде до експозицій? Це питання вирішується вже сьогодні, на етапі реставрації будівлі Поштової станції 18 сторіччя. Для обговорення дизайн-концепції майбутнього музею 12 листопада до Туристично-інформаційного центру запросили істориків, науковців та головного архітектора проєкту.

За словами Олександра Антонця, даний проєкт буде відрізнятися від звичних нам музеїв. Тут буде активно задіяна тема архітектури, адже Чернігів має багатовікову традицію побудови храмів і різних архітектурних об’єктів. За основу концепції взято 3 історичні періоди: Давньоруський, Козацький та Імперський.

Основні експозиції планують розмістити на другому поверсі споруди. Головне завдання, яке ставлять перед собою розробники, аби даний музей був дійсно цікавим для гостей міста і для самих чернігівців. Історія Чернігова повинна подаватися в цікавій інтерактивній формі, з використанням сучасних технологій.

На сьогодні завершуються зовнішні роботи з термомодернізації будівлі, також встановлені вікна та перекривається дах. В наступному році планують перейти до внутрішніх робіт. Нагадаємо, будівля колишньої поштової станції є пам’яткою архітектури місцевого значення. Розташована вона на історичному Валу за адресою Музейна 8.