Новини

На Чернігівщині СБУ затримала російського шпигуна, який розвідував позиції Сил оборони поблизу кордону

Служба безпеки викрила агента фсб під час контрдиверсійних заходів у прикордонних районах Чернігівщини. Він приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських військ на території регіону.

Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ у Чернігівській області.

Читайте також: Закликали підтримувати окупантів: на Чернігівщині оголосили підозру двом колаборантам

Насамперед шпигуна цікавили дані щодо кількості особового складу, військової техніки та наявного озброєння Сил оборони поблизу державного кордону. Співробітники СБУ зірвали плани рашистів і затримали їхнього поплічника на спробі передачі закритої інформації до рф.

У зловмисника виявлено мобільний телефон із доказами «листування» з представником російської спецслужби. За даними слідства, затриманим виявися громадянин рф, який вже декілька років проживав в одному з прикордонних селищ Чернігівської області.

Окрім цього, він періодично їздив до росії, де відвідував своїх родичів та вирішував особисті питання. Таким чином потрапив у поле зору спецслужб країни-агресора. Встановлено, що під час однієї з таких поїздок він був завербований кадровим співробітником фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності на півночі України. Для цього ворожий агент отримав оперативний псевдонім і детальні інструкції щодо збору і способів передачі секретних відомостей. Для комунікації між собою застосовували анонімні месенджери.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні вказаного злочину. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Операцію з викриття і нейтралізації російського агента проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.