Факт-новини: оперативні сюжети

Молодіжний театр присвятив нову виставу Григорію Сковороді

Featured Video Play Icon

В історичному музеї пройшов прем’єрний показ міні-вистави “Григорій Сковорода: подолання Світу або праця з невідомим”. Актори Молодіжного театру дослідили та прочитали тексти “українського Сократа”, щоб у рік його 300-річного ювілею нагадати сучасникам, про що думав мандрівний філософ і на які питання шукав відповіді.

Дивіться також: В історичному музеї відкрили нову виставку

Глядачі почули думки, байки мислителя з відомих творів “Блажений Єродій”, “Наркіс” та “Потоп зміїний”, який є його останньою предсмертною роботою. На думку режисера вистави Романа Покровського, мова Сковороди “надзвичайно поетична та метафорична”. Старша наукова співробітниця історичного музею Світлана Половнікова говорить, що співпраця з Молодіжним театром протягом багатьох років є дуже вдалою. Готуючись до прем’єри вона знайшла факти, що поєднують Сковороду з Чернігівщиною. Хоча мудрець під час своїх мандрів не відвідував наш край, але його годинник колись був серед експонатів музею.

3 грудня Григорію Сковороді виповниться 300 років. Попри повномасштабну війну ювілей відзначатиметься в країні на державному рівні.