ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів почав опалювальний сезон. Коли в оселях потеплішає та зʼявиться гаряча вода?

Featured Video Play Icon

У Чернігові, 18 жовтня, розпочався опалювальний сезон, а для половини міста після понад пів року перерви вдалося відновити гаряче водопостачання. Про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако. 

Перший з 2000-го року сезон ТЕЦ проходитиме з комунальним підприємством “Теплокомуненерго”, що отримало комплекс в управління лише 21 серпня після закінчення договору оренди з “Техновою”. Сьогодні на теплоелектроцентралі почали запуск системи – технічно вона повністю готова до роботи і підписано всі угоди на газ, 24-ох годин виявилося достатньо, написав Ломако.

Наразі відбувається розігрів котлів, які забезпечать подачу теплоносія до житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури. Зважаючи на технологічні особливості роботи ТЕЦ, гаряча вода в оселях більшості абонентів з’явиться 19 жовтня, а теплова енергія подаватиметься поетапно в різні мікрорайони міста.

Що стосується АТ “Облтеплокомуненерго”, теплоносій до помешкань чернігівців підприємство почало подавати від ранку, і станом на 16-ту годину до опалення було підключено 390 із 691 будинка. На запуск всієї системи необхідно не менше трьох днів, тому процес продовжується і батареї поступово ставатимуть теплішими.

У разі виникнення проблем або аварійних ситуацій у будинках, жителів Чернігова просять звертатися до міського кол-центру.