Факт-новини: оперативні сюжети

Молодіжний інтеграційний театр «МІСТ» готує прем’єру

Featured Video Play Icon

У  Міжнародний день театру — 27-го березня актори Чернігівського Молодіжного інтеграційного студійного театру “МІСТ” прийшли на  репетицію. Усі вони вживаються в ролі, повторюють сценарії, співають пісні, аби незабаром продемонструвати глядачам  нову виставу. Грають тут молодь та діти з інвалідністю. Для них —  театр другий дім, у якому актори знаходять справжніх товаришів і любов глядачів.

Ми всі дружимо, спілкуємося поза театром.  Це для нас наш простір, тому що ніхто не зможе зрозуміти людину так, як хвора людина зрозуміє тебе. Ми всі пов’язані, ми всі спілкуємося, тому що деякі люди за театром, вони дуже різко реагують, і це іноді дуже бентежить і збиває. Тут ми всі один одного розуміємо, всі бачимо. Ми пов’язані всі. Комфортна атмосфера, – розповіла акторка театру “МІСТ” Анастасія.

Їхня театральна спільнота постійно розвивається. Актори і акторки репетирують та виступають на базі Центру культури і мистецтв на Шерстянці. Проте постійно залучають до перегляду своїх вистав якомога більшу кількість чернігівців. Відвідують заклади, де навчаються молодь та діти з інвалідністю, аби своїм прикладом продемонструвати — кожен має право на всебічний розвиток і завжди може спробувати  себе у творчій професії. 

Я постійно даю їм ще одну сходинку. От в нас вистави вже по годині, а зараз ще вони починають співати, вони вчать ці пісні. Вони дуже відповідальні до цього відносяться, що ти з ними починаєш теж розуміти, що життя воно таке дійсно якесь яскраве. Ти можеш якось впливати на цей світ, робити його краще, добріше , – зазначила керівниця та режисерка театру “МІСТ” Ірина Пісня.

До свого свята актори готують особливе дійство. У ньому вони розкажуть глядачам про те, яким сьогодні є сучасний театр. Студенти Чернігівського музичного коледжу  імені Ревуцького записали пісні для нової виставу театру “МІСТ”, аби створити  справжню драматичну атмосферу. Підтримують акторів і за кордоном, звідти волонтери надсилають костюми, подарунки та необхідне спорядження. А творча родина в свою чергу піднімає морально-бойовий дух українським військовим.

Військові, які навіть на передовій, на нулі, вони дивляться трансляцію наших вистав. У нас є такі друзі, що ми їздимо в реабілітаційні центри, показуємо наші вистави, бо їм дуже подобається. Бо у нас такі вистави, що ми самі реабілітуємося, у нас актори на колясочці з різними формами інвалідності. А нашим військовим зараз таке життя, що вони не знають, що буде завтра. І коли вони бачать, що ці люди живуть, вони міняються. Вони кажуть, що нам змінили світ, ви нас відволікли, – підкреслила Ірина Пісня.

Прем’єру, над якою зараз працюють актори, покажуть вже цієї суботи у Центрі культури і мистецтв на Шерстянці. Вхід на виставу – вільний. Деталі можна дізнатися на офіційній сторінці театру у фейсбуці. На досягнутих результатах  їхня команда зупинятися не планує. Протягом квітня вони їздитимуть зі своєю новинкою по різних закладах міста, а вже з літа почнуть готуватися до презентації п’єси «За двома зайцями».