Факт-новини: оперативні сюжети

Молодіжний форум зібрав активних людей Чернігова

Featured Video Play Icon

Ці молоді люди обрали активний спосіб життя. Вони звикли до воркшопів, семінарів і тренінгів. Але молодіжний форум, який проходив 18 червня у Чернігові в мальовничому куточку Ялівщини, для них був не тільки приємним відпочинком, а й можливістю отримати новий досвід.

Неформальна освіта дає можливість новому поколінню обирати компетентності. Організатори і експерти, а це викладачі вузів, бізнес-тренери, представники молодіжних організацій, фахівці центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, говорили про те, де і яким чином цю освіту можна здобути.

Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту, каже міська влада зацікавлена аби молодь залишалася в містах, поверталася з навчання до Чернігова. Для цього треба створити комфортні умови.

Учасники форуму кажуть, не останню роль у виборі професії відіграють стереотипи. 80 відсотків випускників вишів жодного дня не працюють за спеціальністю. Тому перш ніж обирати професію, варто зважити, чи підходить вона саме вам, радять фахівці.

Неформальна освіта в цьому стане в нагоді. Взаємодіяти, ділитися досвідом – ось чому вчить неформальна освіта. А ще розуміти, що навчатися доведеться постійно, адже те, що ви вчили сьогодні, завтра може не працювати.

З молоддю про молодь говорили протягом дня. Це був насичений день мотивації, натхнення, нових ідей і знайомств.