Новини

2 мільйони євро на підтримку Чернігова від уряду Латвії

Уряд Латвії виділить на підтримку Чернігова близько 2 мільйонів євро, –  про це під час щотижневої наради в муніципалітеті повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Частину коштів буде витрачено на обладнання та меблі для дитячих садків. Решту – на тимчасове житло для мешканців Чернігова. 

За словами Ломако це будуть 10 індивідуальних будинків розміром 14х7 м з загальною житловою площею понад 60 м². Вони нерозбірні і будуть доставлені до Чернігова в готовому вигляді. 

Допоки латвійська сторона проводить відповідні тендерні процедури (закупівлею займається Латвія, – ред.) в.о. міського голови Чернігова доручив вивчити всі необхідні питання з нашого боку: хто ці будинки отримає (є ряд вимог до ділянки на якій вони мають бути встановлені, – ред.), їх підвіз, власне встановлення, підключення комунікацій.

Вони повноцінні будинки, якісні. І це дуже суттєва допомога від народу і уряду наших партнерів для нашого міста, – зазначив Ломако.

Обговорили під час наради і етапи реалізації проєкту зі зведення модульного містечка на вул. Володимира Дрозда. Наразі фактично всі роботи виконані. 

Субпідрядник вкладає верхній шар асфальту на вулицях містечка. Єдиним не закритим питанням лишаються неупоряджені ґанки. За словами начальника Управління капітального будівництва ЧМР Вячеслава Почепа, товариство Червоного Хреста не має на це коштів (проєкт будівництва реалізується спільно – Чернігівською міською радою: підготовка будмайданчика, фундамент для сімох будинків, підведення комунікацій, благоустрій території та Національним комітетом товариства Червоного Хреста: фінансують і виконують будівництво та внутрішні роботи, – ред.).

Ломако дав доручення вивчити це питання і, за потреби, завершити обладнання будинків пандусами коштом міста, аби чернігівці, які розраховують на це житло, могли заїхати туди якомога швидше.