ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Молоді волонтери Чернігова оновлюють дитячі майданчики у місті

Featured Video Play Icon

Яскраві майданчики для малечі. В одному з густонаселених мікрорайонів Чернігова волонтери організували толоку в межах проєкту «Я волонтер», що реалізується громадською організацією «Українська монолітність». Ініціатива покликана привчити молодь займатися добрими справами та допомагати одне одному. Цього разу доброчинці фарбували дитячі гойдалки та лавки. Долучилася до роботи і чернігівка Єлизавета. Каже, займається благодійністю вже 4 роки, проте такий досвід одержала вперше. 

Ця група ініціативна волонтерів організовує абсолютно різні акції. Ми так їздили і в геріатричний центр, теж було в новинку, але дуже класний досвід. Також це була перша спеціальна школа, ми проводили заходи для діток. Це було не в новинку, але теж мені сподобалось. Постійно долучаюся, знаю, що заходи проводять якісні. Мені приємно в чомусь такому суспільно корисному взяти участь. Я б сказала, що час вільний є, ну і краще його приділити чомусь більш цінному для мене, – розповіла волонтерка Єлизавета.

Сьогодні у нас є два-три майданчики, які ми хочемо охопити, якщо в нас вистачить часу, ми зможемо відновити декілька таких гойдалок, якихось елементів цього майданчика. Я впевнена, що в нас вистачить енергії і завзяття, щоб це сьогодні зробити, – зазначила депутатка ЧМР, волонтерка Юлія Дарницька.

Команда волонтерів власними силами закупила фарби та всі необхідні речі, аби відновити дитячий майданчик, який після зими та примх міжсезоння втратив насичені кольори. За словами Юлії Дарницької, оновлений простір для розваг подарує усмішку не тільки малечі, якої в цьому мікрорайоні проживає чимало, а й усім чернігівцям, які просто проходитимуть повз. 

Я б хотіла таке робити періодично по іншим районам і допомагати нашим місцевим службам, бо я знаю, наскільки зараз важко працювати, я знаю, що вони – супергерої. І якщо ми долучимося до такої співпраці – це буде приклад колаборації між молоддю, між містянами, між місцевою владою і місцевими службами, – підкреслила Юлія Дарницька.

Я думаю, якщо б кожен робив би те, що він може на даний момент, то наше життя б ставало краще. Зараз я, попри свій вік, особливо багато не можу зробити, але волонтерити на якихось невеликих ділянках, допомагати чимось от це те, що я 100% можу зробити і будь-хто це може зробити, – сказала Діана, волонтерка.

Такі заходи спонукають молодь до волонтерства. Юлія Дарницька каже: толоки чернігівські добровольці проводять різноманітні, а тому кожен може обрати ту, де буде максимально корисним. Додамо, ініціатива «Я волонтер» реалізується за сприяння проєкту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).