Факт-новини: оперативні сюжети

Молодь: Відновлення. Ініціативи. Рішення: у Чернігові відбувся форум

Featured Video Play Icon

У Чернігові відбувся форум “МОЛОДЬ: Відновлення. Ініціативи. Рішення” що є частиною Проєкту “Зміцнення громадської довіри в Україні” – UCBI, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку. Організували подію представники Громадська організація Сфера молоді в партнерстві з Чернігівським обласним молодіжним центром. Директорка  Ірина Сімонова каже, що Форум це початок низки івентів, які направлені на створення умов для участі молодих людей в різних сферах життя громади.

Ми хочемо створити умови для підвищення компетенції цих молодих людей. Для того, щоб вони вміли, розуміли висловлювати свої потреби, адвокатувати свої інтереси, створювати умови для того, щоб жити і розвивати свої громади, – зазначила директорка Чернігівського обласного молодіжного центру Ірина Сімонова.

Про перспективи залучення молоді до розвитку громад каже й заступник Міністра молоді та спорту України – Владислав Яцук. Він наголошує, те, що сьогодні на форумі є представники виконавчих комітетів, молодіжних рад, молодіжних центрів, говорить лише про запит та потребу громадськості.

Якщо ми не будемо залучати молодь до відновлення, то ми її однозначно можемо втратити. – Тому це той майданчик, де вони можуть між собою домовитися все ж таки на що сьогодні робити акцент, – розповів заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук.

Про те, як важливо домовлятись та вибудовувати довірливі відносини між молоддю розповіла Координаторка програми з розвитку підлітків та молоді Дитячого фонду ООН (UNICEF) – Анастасія Шевчук. Експертка переконана, для того, щоб зрозуміти проблему варто спілкуватись з аудиторією за принципом рівний рівному. Адже якщо мова про підлітків, то їх залучення до проєктів у громаді залежить від довіри. Зокрема однолітки частіше стають джерелом інформації та взаємодії.

У нас є величезний проєкт, який називається UPSHIFT. Він реалізується у всіх регіонах України і в Чернігові, на Чернігівщині в тому числі. UPSHIFT це молодіжна програма, інноваційна. Вона про навички 21 століття і вона про те, як ти можеш бути дотичний до громади, реалізовувати проблеми, які актуальні в даній громаді, – каже координаторка програми з розвитку підлітків та молоді Дитячого фонду ООН (UNICEF) Анастасія Шевчук.