ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Моя сила: у Чернігові організували курси для дівчат-підлітків

Featured Video Play Icon

Мені тут дуже подобається, тут ми багато дізнаємось про себе, ми розмовляємо про насилля, як цього уникнути, про здорові відносини, стосунки між людьми, розмовляли про свої цінності, про свої цілі, ким ми хочемо бути, як цього досягнути, як правильно їх побудувати, – розповідає  школярка Софія.

Заняття з саморозвитку, протидії гендерно зумовленому насиллю, репродуктивного здоров’я, а ще – нові знайомства та дружня атмосфера. Так учасниці описують курс “Моя сила” для дівчат підлітків, що реалізується на базі простору “Рівна-рівній” в Чернігові.

Дуже цікаво тим, що тут реально відчуваєш себе в безпеці, приходиш і можеш розповідати свої думки, спілкуватися з однолітками, тобто тут ніхто тебе не осудить. І взагалі мені дуже допомогла техніка SMART по виставленню своїх цілей, бо я реально зрозуміла, що треба виставляти терміни, а не лише “я хочу”, “я бачу себе”, – зазначила Софія.

Насправді, коли я йшла сюди, я дуже сильно хвилювалася, що я не зможу відкритися, буду дуже соромитися, але це не так. Тут всі дружні, тут всі толерантні, дуже добре ставляться та поважають один одного, – каже школярка Маргарита.

Курс розрахований на дівчат віком 12-17 років з різних мікрорайонів міста, – говорять у просторі. Зустрічі проводять раз на тиждень. Всі заняття безкоштовні.

Ми набираємо 6 груп за цим проєктом і це вже 3-тя група.  Планується набрати ще 3 групи у листопаді і в грудні місяці.  Передбачено 4 заняття для кожної групи, група може бути розміром від 10 до 18-19 учасниць. Два заняття передбачають заняття з психологом: самооцінка, кордони, цінності. Два заняття із сексологинею  – наразі вони проходять – це репродуктивне здоров’я і сексуальна освіта, – повідомила керівниця простору “Рівна рівній” Юлія Білогур.

Програма була побудована таким чином, що перша частина – дівчата дізнаються, проставляють цілі, розуміють як спілкуватися в соціумі, як себе проявляти в соціумі, але не розуміючи, що відбувається всередині, які процеси відбуваються, що з ними таке, що таке репродуктивна функція, як змінюється жіноче тіло, як фізично і психологічно воно змінюється. Про це ми будемо говорити і вивчати, щоб вони спокійно, комфортно могли стояти внутрішньо і тим самим спілкуватися з соціумом, – підкреслила сексологиня, тренерка Анжела Садовська.

Аби долучитись до заходів варто заповнити реєстраційну форму. Знайти її можна на сторінці простору в соцмережах.