ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Місце надії України»: у Чернігові відкрили жіночий хаб

Featured Video Play Icon

Допомогти жінкам та дівчатам, які постраждали через військову агресію рф, адаптуватися до нових реалій. У Чернігові відкрили хаб проєкту «Ukrainian Hope Place» («Місце надії України»). Наше місто — третє в списку, до цього подібні простори з’явилися в Кременчуці та Луцьку. Проєктом передбачено надання психологічної підтримки, консультації із працевлаштування і відкриття власної справи, а також допомога з інтеграцією ВПО.

Цей проєкт про те, щоб допомогти цим людям знайти точку опори й жити далі. – У нас два складники. Психологічна допомога, соціальна адаптація для того, щоб зібрати себе й бути готовим працювати далі. І другий компонент, головний — це вже працевлаштування або самозайнятість і підприємництво, – розповіла президентка асоціації «Ягідництво України», директорка БФ «Світ жінок» Ірина Кухтіна.

Впроваджується ініціатива «Місце надії України» Асоціацією «Ягідництво України» в партнерстві з громадською спілкою «Інноваційне фермерство й кооперація» та благодійним фондом «Світ жінок», за підтримки ООН Жінки в Україні та фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН. Одразу після відкриття в хабі провели перше заняття циклу з десяти тренінгів, присвячених темі підприємництва для жінок.

Ідея циклу — людина, яка хоче власний бізнес або розвинути власний бізнес, почала від ідеї і вийшла з навчання з готовим бізнес-планом і готовими наступними рухами для того, щоби працювати далі. І плюс у проєкті є ще менторська підтримка, тобто не те, що ми людину навчили, і далі сама як можеш, ні. Ми навчили й потім ми супроводжуємо, щоб у людини все вдалося. Ми запрошуємо локальних підприємців, щоб вони ділилися досвідом саме тут саме із цими людьми, – зазначила Ірина Кухтіна.

Усі заходи хабу для учасниць проєкту є безоплатними. Аби долучитися, необхідно зареєструватися через соціальні мережі. Наступний простір «Ukrainian Hope Place» відкриють за два тижні в Миколаєві.