Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога у відбудові: Чернігів звітуватиме перед благодійниками

Featured Video Play Icon

  Чернігів звітуватиме перед благодійниками, які допомогли і допомагають місту у відбудові. 1 грудня, під час засідання виконавчого комітету, міський голова Владислав Атрошенко дав доручення поінформувати благодійні фонди, міжнародні та приватні організації, які підтримали Чернігів у скрутний час, щодо того, на що були витрачені надані ними кошти.

Виконавчий комітет також затвердив нові норми споживання теплової енергії для будинків, які не обладнані лічильниками.

Як пояснив Олексій Щербина,за новими нормами будинки без лічильників споживатимуть не більше тепла, ніж якби вони були обладнані приладами обліку.

Окрім цього, комітет погодив новий перелік осіб, які отримають фінансову допомогу за міськими програмами. Часткову компенсацію за відновлення вікон, пошкоджених російськими обстрілами, виплатять 66-ти чернігівцям. Одноразову грошову підтримку отримають також 78 власників приватних житлових будинків, які зазнали ушкоджень або були зруйновані під час російської навали.

Нагадаємо, що ці програми діятимуть також і у 2023 році. Наразі компенсацію за відновлення вікон отримали 495 чернігівців, а 1415-ти власникам приватних будинків надали одноразові виплати.