Факт-новини: оперативні сюжети

Місто на карантині

Featured Video Play Icon

Як чернігівці допомагають людям похилого віку?

Територіальний центр соціального обслуговування, що знаходиться біля ринку “Нива” майже спорожнів. Раніше сюди приходили люди похилого віку, щоб отримати різноманітну допомогу і розраду, а зараз – карантин.

За статистикою, чим старша людина, тим важче вона переносить коронавірус. Тому всім відвідувачам центру строго наказали сидіти вдома. Життєві потреби людей похилого віку в Деснянському районі забезпечує 101 соціальний робітник.

Ця робота і в звичайному режимі непроста, а тепер ще й треба суворо дотримуватися протиепідемічних заходів – носити маски, рукавички, антисептик.

У справу допомоги пенсіонерам “впряглися” і чернігівські волонтери. Віталій Кадик із колегами займаються благодійністю ще з 2014-го року, тому організаційна робота пройшла швидко. Розподілили на кожного волонтера по вулиці, або мікрорайону. Незабаром вони також надрукують листівки, щоб інформувати тих, кому потрібна допомога, про свою діяльність.  Наразі зусилля волонтерів покривають тільки деякі вулиці і райони нашого міста. Всі, хто хоче долучитися до хорошої справи, можуть координуватися з Віталієм Кадиком .

Але є іще один варіант: міський кол-центр формує базу волонтерів, які будуть підвозити людей, що не можуть скористатися громадським транспортом через прийняті обмеження, або допомогати літнім людям сходити замість них до магазину чи аптеки. Тут треба телефонувати за номером 0 800 509 350. Інформує заступник міського голови Олександр Ломако на своїй сторінці у фейсбук.