Новини

Covid-19 у Чернігові: важких хворих більшає, відкрили додаткове відділення

У Чернігові збільшується кількість захворілих та госпіталізованих на Covid-19. На сьогодні у місті захворіло 569 людей, 174 госпіталізовано до лікарень. За інформацією генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарня № 2» Владислава Кухаря, хворі поступають до стаціонарів з дуже важким перебігом. Наразі 127 хворих потребують кисень, 7 знаходяться на апаратах штучної вентиляції легень.

З 3 жовтня як ковідну відкрили 3-тю міську лікарню на 70 ліжок.

На COVID-19 у місті хворіє 8 школярів віком від 6 до 12 років. Четверо з них знаходяться на лікуванні в стаціонарі, решта лікується вдома. Через випадки коронавірусної інфекції у школах довелося відправити на самоізоляцію 236 учнів.

Лікарі наголошують, щоб запобігнути важкому перебігу захворювання на коронавірус, госпіталізації і смерті, необхідно вакцинуватися. На сьогодні у Чернігові повністю щеплено від  COVID-19 більше 20% населення. У місті працює 4 центри масової вакцинації. Щеплення роблять вакцинами Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств пришвидшити проведення масової вакцинації працівників. Ті працівники, які проти вакцинації, до роботи будуть допускатися після надання негативного ПЛР-тесту чи довідки про перенесення цієї хвороби протягом останнього півроку.