ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Громадський транспорт у поминальні дні: як дістатися до кладовищ в Чернігові

Featured Video Play Icon

На період поминальних днів наступного тижня після Великодня, або як їх ще називають в народі “гробки” та “діди”, місто традиційно збільшує кількість громадського транспорту до місць поховань, аби чернігівці могли навідати і вшанувати своїх рідних та близьких. Цьогоріч вони припадають на 12-14 травня.

Так, у неділю 12-го, за інформацією управління транспорту. до найбільшого міського кладовища “Яцево” від 7-ої до 18-ої будуть продовжені і курсуватимуть наступні автобусні маршрути: 10А, частина машин на 21-му, №27, 24, 24а та 31. Повертатиме до “Яцево” і тимчасово не доїжджатиме до Новоселівки 33-ій. Та на два дні запровадять новий маршрут – 11А. Він рухатиметься від зупинки “вул. Незалежності” через Героїв Чорнобиля, просп. Левка Лук’яненка, вулиці Шевченка та Кленову до “Яцево” і у зворотному напрямку. 28-ий автобус “Залізничний вокзал-Яцево” працюватиме як зазвичай. 

У понеділок туди продовжать курсувати 10А, 11А, 31, 33, у вівторок – 10А та 33. І за встановленим розкладом 28-ий. Усі автобуси додатково маркуватимуть трафаретами з написами «Яцево».

Приватний автотранспорт зможе заїжджати через центральні ворота з Кленової, виїзд організують через північно-західний напрямок на дорогу Чернігів-Товстоліс. Однак, за можливості, людей просять утриматися від поїздок автомобілем.

До інших цвинтарів міста, зокрема в Ялівщині можна доїхати автобусним маршрутом 21 або 30, до Олександрівського – 21-им. Поблизу єврейського та старого кладовища на Старобілоуській зупиняються 25, 25А та 26, до останнього довезе також 31-ий. На “Коти” по Володимира Дрозда можна дістатися 22-им, до кладовища “Бобровиця” навпроти діагностичного центру – 10-им або будь-яким іншим в напрямку “Яцево” .

Нагадаємо, переглянути схеми маршрутів та відстежити рух автобусів в режимі реального часу можна на сайті або в мобільному застосунку Дозор сіті.