ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Частина Чернігова – без гарячої води: в чому причина?

Featured Video Play Icon

Чому в оселях 40% чернігівців немає гарячої води? – з’ясовували на щотижневій нараді в муніципалітеті 4 травня. Адже проблем з лімітами газу, як відомо, немає. Це підтвердив і керівник «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина. Він зазначив, що уряд продовжив дію Постанови №812, яка забезпечує постачання газу енергогенеруючим підприємствам за спеціальними цінами.

-Тобто ця постанова подовжена до 31.08.23 року, до цього місяця ми отримали ліміти на постачання природного газу, яке дозволить забезпечити постачання гарячої води, – зазначив керівник АТ «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина.

«Облтеплокомуненерго» надає гарячу воду чернігівцям і зараз. Абоненти ТЕЦ не мають гарячого водопостачання відтоді, як закінчився опалювальний сезон. Від фірми «Технова», яка орендує Чернігівську ТЕЦ, будь-яких пояснень не почули – керівник не прийшов на нараду.

За словами заступника міського голови Сергія Фесенка, представники підприємства останнім часом не виходять на зв’язок. Керівник підприємства не відповідає на телефонні дзвінки і журналістів. Наша редакція неодноразово намагалася зв’язатися з ним, аби отримати відповідь на питання чому підприємство не постачає гарячу воду своїм споживачам. Додамо, три тижні тому на аналогічній нараді в.о. директора «Технови» Дмитро Аркатов заявляв, що абоненти ТЕЦ у квітні залишаться без гарячої води.

Сьогодні на нараді Олексій Щербина підтвердив -питання з лімітами газу і його ціною вирішена для всіх теплогенеруючих підприємств в тому числі і для Технови.

Стосовно лімітів для Технови, для них також були надані ліміти цього газу за спеціальними цінами, тобто за ціною як для населення по 7.800 в обсязі приблизно 2 млн м куб. на цей період. Тобто я не можу коментувати, чи достатньо цієї кількості для забезпечення послуги гарячого водопостачання на всі 4 місяці, але на якийсь період це точно можливо гаряча вода може бути, – повідомив Олексій Щербина.

Нагадаємо, договір оренди Чернігівської ТЕЦ товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма «Технова» спливає 20 серпня цього року. На наступній сесії міської ради депутати мають заслухати звіт керівника підприємства про підготовку до наступного опалювального сезону.

Не буває так, що 23 роки орендар орендував цілісний майновий комплекс, заробляв на цьому, практично нічого не вкладали в це, а потім коли закінчився опалювальний сезон, ми розуміємо, що заробляють кошти під час опалювального сезону, коли почалося літо, коли треба готуватися до наступного сезону, забезпечувати послугою гарячої води, нате вам ключі, розбирайтеся самі. Ні, так дорогенькі не буде. Ми проведемо інвентаризацію. Я сподіваюся, нас підтримає держава, проведуть державний аудит витрат, якби були дійсно правоохоронні органи зацікавлені в покаранні за порушення законності, були б справи по цьому питанню, я думаю, що вони будуть рано чи пізно, – зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

В.о. міського голови Олександр Ломако, вважає дану ситуацію злочинною бездіяльністю, через яку страждають тисячі чернігівців. Він публічно звернувся до правоохоронних органів аби ті відреагували на ситуацію з «Техновою».

-Ви знаєте, ви всі керівники, скільки по якимось дрібницям, і місто це бачить, по якимось дрібницям другорядним, як швидко проваджуються кримінальні провадження, приїжджають якісь обшуки, робляться показові, забирають памперси із сховища будинку культури, ще й порушують не знаю яку по рахунку справу, по неправильному звільненню міського голови, не подобається, як його відсторонили. А питання, яке реально турбує містян, ми бачимо бездіяльність в тому числі правоохоронних органів. Я думаю, що якби вони цікавилися реальною ситуацією міста, вже б зараз там були обшуки, перевірки, і були б вжиті заходи, щоб змусити їх виконати своє зобов’язання, і забезпечити базовою послугою, важливою містян, – підкреслив Олександр Ломако.

Також на нараді наголошували на важливості своєчасної оплати за отримані послуги, що дасть можливість теплогенеруючим підприємствам підготуватися до наступного опалювального сезону і в подальшому надавати їх безперебійно та якісно.