Факт-новини: оперативні сюжети

Мера Чернігова вже вдруге не випустили за кордон

Featured Video Play Icon

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко не зможе взяти участь у міжнародній конференції з відновлення України, що відбуватиметься 4-5 липня в Лугано у Швейцарії, і відповідно – скористатися можливістю залучити кошти на відбудову нашого міста. Йому без пояснення причин відмовили у перетині кордону. Про це Атрошенко повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Так, на саміті у Лугано мають взяти участь представники 41-єї країни та 19-ти міжнародних організацій, серед яких Світовий банк, МВФ та ООН, а також президент Єврокомісії. Офіційне особисте запрошення від європейських партнерів отримав і очільник Чернігова, цитуємо:

«Шановний пане Атрошенко. Посольство Швейцарії в Україні має честь запросити Вас на Конференцію з питань відновлення України. Цього року, коли Україна продовжує мужньо захищати свою незалежність та територіальну цілісність, підтримка зусиллям країни щодо опору, відновлення та реконструкції є важливою як ніколи».

Натомість, 2 липня на пропускному пункті Владислава Атрошенка обмежили у праві виїзду за кордон, посилаючись у рішенні на Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, а також Указ Президента “Про введення воєнного стану в Україні” – зазначається у документах та на відео, опублікованих міським головою.

Такі дії Владислав Атрошенко називає безпідставними і політично вмотимованими. І вважає, що вони дискредитують не його, а насамперед Україну і Президента.

“Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність – ницість та зрада державних інтересів” – написав Атрошенко на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі.

Нагадаємо, це вже не перший випадок перешкоджання професійній діяльності Чернігівського міського голови. Місяць тому очільник Чернігівської обласної військової адміністрації відмовився підписувати дозвіл на відрядження Владислава Атрошенка до швейцарського Давосу, а 19 червня – він не зміг виїхати до польського Жешува для підписання Меморандуму про співпрацю двох міст.