ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон у Чернігові: скільки будинків залишаються без тепла?

Featured Video Play Icon

Опалювальний сезон у Чернігові: майже 100% споживачів з теплом. Як повідомляє Олексій Щербина, ОТКЕ забезпечило подачу теплоносія до всіх будинків, об’єктів соціальної сфери і установ. Щодо Чернігівської ТЕЦ,  оперативно вирішено проблему юридичного характеру, що стосувалася затримки підписання угоди на постачання природного газу акціонерним товариством “Чернігівгаз”.

На сьогоднішній день з 595 будинків не включено у нас 4 будинки. Тобто, 99,5% житлового сектору вже теж з теплопостачанням, – повідомив голова правління АТ «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина.

Фахівці Чернігівської ТЕЦ нині працюють у посиленому режимі, зазначив Олексій Щербина, зокрема опрацьовують заявки населення. Більшість із них стосується випадків необхідності стравлювання повітря з опалювальних систем. Це зумовлено, зокрема й зупинкою роботи ТЕЦ у квітні цього року.

– Трішки краща ситуація з Облтеплокомуненерго, бо вже опрацьовано близько 1000 заявок щодо стравлювання повітря. У цьому році це пройшло швидше ніж завжди. Одна із причин — тому що влітку була гаряча вода в наших споживачів, тобто деякі котельні працювали й теплоносій подавався від об’єкта генерації теплової енергії до центральних теплових пунктів, – зазначив Олексій Щербина.

Зазначимо, традиційно першими в місті, ще до початку офіційного опалювального сезону, до тепла підключали об’єкти соціальної інфраструктури. Серед них пологовий, лікарні, госпіталі, школи та дитсадки. Олександр Ломако принагідно, подякував усім працівникам «Облтеплокомуненерго» за проведену роботу та оперативне вирішення всіх проблем.

Зрозуміло, що на ТЕЦ було складніше почати опалювальний сезон через те, що підприємство й не працювало й ми тільки в серпні, у кінці серпня, по суті вже у вересні почали і юридичні паралельно питання, і технічні розглядати, і на це було півтора місяці. За півтора місяці справилися всі на відмінно і, я думаю, що я від імені всіх чернігівців висловлю вдячність за те, що попри всі складнощі, які є і в нашого міста, і в енергетичної системи України взагалому, опалювальний сезон у Чернігові розпочався вчасно, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Днями нацрегулятор НКРЕКП має затвердити тарифи на виробництво теплової енергії для всіх категорій споживачів. Прогнозовано для населення розцінки на опалення залишаться незмінними,  на рівні 24.02.2022.

– Не багато обласних центрів вже 100% забезпечили теплоносієм своїх споживачів, тому я особисто, а для мене це вже 20 опалювальний сезон – особисто я вважаю, що ми виконали всі завдання, які ви перед нами ставили, – додав  голова правління АТ «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина.

Що ж стосується забезпечення гарячою водою абонентів ТЕЦ, то нині вона є в 90 відсотків споживачів. І як обіцяють, до кінця тижня буде у всіх оселях.  Олексій Щербина каже, зараз підприємство витримує параметри теплоносія, який дозволяє забезпечити якість гарячого водопостачання на рівні вищому, аніж торік.